עיצוב לובי של בניין משותף – כבר לא משימה מורכבת

עיצוב לובי עם צמחיה מלאכותית

רוב הבניינים המשותפים הנבנים בשנים האחרונות כוללים אזורי לובי גדולים ומפוארים עם אלמנטים שונים של עיצוב מודרני המדגיש את גודלו ומרשים את מי שמבקר במקום. הלובי הוא מעין מוקד עניין, עשוי להעיד על רמת החיים בניין ומשמש כסוג של מבואה לדירה עצמה.

בעלי דירות בבניינים ותיקים מבקשים להשיג את המראה היוקרתי ולצורך כך, מתאגדים ומשפצים את מראה הלובי הישן והאפרורי במטרה לשפר את מראה הבניין, ולהפוך אותו לאלגנטי ויוקרתי ואף להעלות את ערך הדירות.

מגבשים תקציב ותוכנית

אספת ועד הבית היא המקום לקחת החלטות הקשורות בתקציבים אשר מיועדים לשיפוץ / עיצוב מחדש של הלובי. רוב הדיירים צריכים להסכים על היקף השיפוץ ועל התקציב שהם מוכנים להקצות לפרויקט. כאשר מגבשים את תוכנית השיפוץ, האידיאלי הוא לבצע שיפוץ מקיף שיהווה שדרוג של ממש בתחומי הלובי.

אך במידה וקיימים שיקולי תקציב ויכולותיהם של בעלי הדירות מוגבלים, ניתן להתחיל עם החלפת החלקים שמתבלים עם הזמן לדוגמא דלת כניסה או מעליות, או לבצע שינויים "קוסמטיים כמו הוספת צמחיה מלאכותית ללובי או לצבוע את הקירות. לאחר מכן ניתן להרחיב את התוכנית לעבודות נוספות בהתאם לגובה התקציב.

הולכים לשיפוץ? בוחרים קבלן שיפוצים

לאחר שהושגה הסכמה על גובה התקציב והיקף השיפוץ, ועד הבית יכול למנות צוות שיוביל את מהלך השיפוץ בשם הדיירים. המשימה הראשונה היא בחירת קבלן שיפוצים לפי קריטריונים של ניסיון וותק בתחום השיפוצים והבניין, כדאי לראות עבודות קודמות ולברר על איכות עבודתו בבניינים אחרים.

אפשרויות עיצוב בלובי של בניין משותף

ריצוף מחדש. הריצוף החדש עשוי לשנות באופן מידי את המראה של הלובי. אפשר לרצף בקרמיקה, גרניט פורצלן או שיש בהתאם לצרכי הניקיון של הבניין וההתאמה לדיירים מבוגרים שלא יחליקו, נוחות עבור משפחות עם עגלות ילדים או הנגשה לנכים המתגוררים בבניין.

דלת כניסה –  זהו פריט שמתבלה במהירות. דלתות זכוכית נסדקות לעיתים קרובות והבלאי שלהן גבוה. אפשר לשדרג את הדלת ואת מערכת האינטרקום או המצלמה המותקנים בצידה ולקבוע קוד כניסה למניעת כניסת זרים לבניין.

חיפוי קירות –  מבחר חיפויי הקירות הוא עצום. בבניינים רבים מחפים את הקירות בשילוב עם מראות הנותנות אפקט של ברק ואור.

צמחיה מלאכותית – תוספת עיצובית ללא השקעה גדולה היא הוספת צמחיה מלאכותית ללובי כאלמנט עיצובי בבניין. את הצמחייה ניתן להוסיף בנפרד. לרכוש עציצים עם צמחים מלאכותיים ולהציב בפינות שונות בלובי. אם הכיוון הוא שדרוג רחב יותר ניתן לשלב את הצמחייה באלמנטים אחרים של עיצוב, בשולי הריצוף, בשילוב עם עמודים ונישות ואף כקיר ירוק עשיר בצמחיה. צמחיה מלאכותית ללובי היא פתרון מצוין לאזורים בהם האקלים והאור אינם מתאימים לצמחיה טבעית. היא גם אינה דורשת תחזוקה למעט ניקיון ובכך היא תורמת לחסכון בעלויות התחזוקה של הבניין.

תאורה מתאימה –  תכנון התאורה בשילוב  עם תוכנית העיצוב של הלובי תסייע לשים דגש על מקומות שימשכו את תשומת הלב וייצרו את האווירה שרוצים להשיג כאשר נכנסים ללובי של הבניין. תאורה נסתרת מתאימה במיוחד לאזורי הלובי מכיוון שהיא אינה מסנוורת ויוצרת אוירה רגועה יותר.

הוספת ריהוט ואקססוריז – בהתאם לגודל הלובי אפשר לשקול הוספת פינות ישיבה ואביזרים נלווים כמו וילונות, פרטי אמנות מעוצבים במחירים נוחים כיד הדמיון הטובה.

 

לסיכום, עיצוב הלובי המתבצע לאחר הסכמת הדיירים על היקף והתחייבותם לגבי התקציב יכול לסלול דרך להליך שיפוץ מהיר שבסופו הלובי של הבניין המשותף ייראה אלגנטי ומרשים וישפר באופן משמעותי את איכות החיים של הדיירים.

 

תפריט נגישות